Olomouc: Dejte chůzi šanci, startuje chodecká výzva

31.03.2022 21:21 | Tisková zpráva

Přidejte se do dubnové výzvy a nachoďte jarní kilometry. Olomouc podporuje aktivní pohyb a i letos se přidává k výzvě Deset tisíc kroků. Akci na podporu zdravého životního stylu pořádá organizace Partnerství pro městskou mobilitu. Soutěžní výzva má za cíl změnit životní režim a opět vrátit pravidelnou chůzi do života co největšího počtu lidí.

Olomouc: Dejte chůzi šanci, startuje chodecká výzva
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Úkolem účastníků není nachodit každý den 10 tisíc kroků, ale naučit se chodit pravidelně. „Spíše než nárazový velký výkon je důležitější pravidelná chůze, která snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění, pomáhá zbavit se nadbytečných kilogramů a dělá nás šťastnějšími,“ objasňuje autor výzvy Jaroslav Martínek s tím, že na letošní účastníky čekají i nové kategorie. Zohledňují třeba věk či BMI.

Mezi účastníky, kteří se mohou i nadále registrovat na portálu desettisickroku.cz, patří i město Olomouc. A přimět k chůzi hodlá velkou část veřejnosti. „Oslovili jsme kluby seniorů, naše komise městských částí nebo školy. Výzva se totiž zaměřuje především na ty, kteří se obecně málo hýbou nebo zkrátka vůbec nejsou sportovci. A právě ty chceme motivovat, aby překonávali své vlastní bariéry a handicapy, ať už je to věk, váha či nedostatek času. Je to soutěž na pohodu, ale přináší výsledky,“ popisuje a láká k registraci do Výzvy primátor Olomouce Mirek Žbánek.

Partnerství pro městskou mobilitu připravilo v rámci druhého ročníku Výzvy mnoho novinek. Patří mezi ně i virtuální odznáčky, účastnické listy i kalendář zážitků. Termín vyhlášení vítězů dubnové výzvy je naplánován na 14. května v Dobříši.

Veškeré informace zájemci najdou ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…