Olomouc: Děti z ukrajinského Čechohradu se podívaly na radnici

19.07.2016 11:34

Skupinu patnácti dětí z ukrajinského Čechohradu včera odpoledne přijal náměstek primátora Ladislav Šnevajs v zasedací místnosti olomoucké radnice. Děti našich krajanů z východní Ukrajiny tráví každoročně několik dní na táboře v České republice a seznamují se se zemí svých rodičů a předků.

Olomouc: Děti z ukrajinského Čechohradu se podívaly na radnici
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Tábor Ptenský Dvorek, na kterém si děti oprašují češtinu a setkávají se se svými kamarády, se nachází nedaleko Prostějova. Díky spolupráci Čechohradu a Klubu českých turistů tak mohou děti trávit čas se svými vrstevníky z České republiky a na společných výletech poznávat ty nejkrásnější turistické cíle.

Po skončení tábora přijely děti v pátek do Olomouce, kde zůstávají do úterý. Na programu mají nejen návštěvu radnice a prohlídku města, ale také výlet do ZOO, do Hrubé Vody, na hrad Bouzov či do Mladečských jeskyní. Většinu z tohoto programu už mají k dnešnímu dni za sebou. „Musím říct, že jste toho stihli opravdu hodně. Doufám, že se vám na výletech líbilo a že se sem budete zase příště těšit. Až vás paní průvodkyně za chvilku vezme na radniční věž, uvidíte Olomouc jako na dlani. Parky, hradby, spoustu barokních kostelů i budovy univerzity,“ upozornil malé návštěvníky náměstek Šnevajs na zajímavá místa v Olomouci.

Dnes čeká účastníky tábora výlet do Prahy, kde se podívají také na Staroměstskou radnici. Poté už se vlakem vracejí zpátky domů do Čechohradu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…