Olomouc: Duhové šílenství hlásí rekord - barvám neuteklo více než pět tisíc lidí

10.05.2017 20:36

Rekordních 5 041 běžců se pustilo v Olomouci na pětikilometrovou trať plnou barevných překvapení. Běh s názvem „Barvám Neutečeš“, ve kterém nejde primárně o čas, ale především o zábavu, opět trhl rekord v počtu startujících nadšenců.

Olomouc: Duhové šílenství hlásí rekord - barvám neuteklo více než pět tisíc lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

Cílem této ojediněle pojaté akce, která má také charitativní význam, bylo zdolání pěti opravdu pestrých zón, v nichž se účastníci museli popasovat se zasypáním barvami. „Zdejší běh je specifický především skvělou atmosférou, kterou lidé v Olomouci dokážou vytvořit. Jsem přesvědčen, že si závod maximálně užili,“ konstatoval za pořadatele běhu Ivan Šlehobr s tím, že z každého uhrazeného startovného putuje 50 Kč na konto Linky bezpečí.

Akce zahájila seriál několika běžeckých závodů, které se letos v Olomouci – Evropském městě sportu 2017 uskuteční. Běh „Barvám Neutečeš“ statutární město Olomouc podpořilo finančně i organizačně. Už příští týden se akce stěhuje do Českých Budějovic a 20. května do Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Blíží se rekonstrukce severních teras a Žižkových sadů

19:27 Hradec Králové: Blíží se rekonstrukce severních teras a Žižkových sadů

Severní terasy a Žižkovy sady v centru Hradce Králové jsou opět blíže celkové rekonstrukci. Radní na…