Olomouc: Město opraví lávky pro pěší i zastávky MHD

09.02.2017 20:31

Více než 9 milionů korun míří v roce 2017 na opravy lávek a zastávek městské hromadné dopravy v Olomouci. Na opravu tří lávek pro pěší přes Mlýnský potok směřuje z rozpočtu města přes 5 milionů korun, další 4 miliony pak na opravy zastávek MHD.

Olomouc: Město opraví lávky pro pěší i zastávky MHD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

„Na opravu lávek jsme letos vyčlenili 5,2 milionů korun. Částka vychází z aktuálně zpracovaných projektových dokumentací k vybraným akcím, které budeme realizovat v roce 2017. Seznam oprav vyplynul z pravidelných kontrol mostních konstrukcí provedených odborníky během loňského roku,“ vysvětlil primátor Antonín Staněk.  

Opravy se týkají:

• lávky L04 – Lávka pro pěší přes Mlýnský potok z ul. Dobrovského do ul. Václava III.,
• lávky L07 – Lávka pro pěší přes Mlýnský potok u Sportovní haly,
• lávky L12 – Lávka pro pěší přes řeku Bystřici z ul. Libušina.

Kromě lávek pro pěší se obnovy dočkají také zastávky MHD v Lipenské ulici. „Opravami projde zastávka Lipenská v obou směrech. Aktuální předpokládaná částka po zpracování projektové dokumentace je 4 miliony korun. Případná úspora bude sloužit jako rezerva k realizaci dalších nezbytných úprav,“ upřesnil primátor. 

V roce 2016 investovalo město do oprav mostů a lávek více než 8 milionů korun. Obnovou prošly tři mosty přes Mlýnský potok, jeden most překonávající řeku Oskavu v Chomoutově a zásadní oprava proměnila i lávku pro pěší přes Mlýnský potok z nábřeží Přemyslovců do ulice U reálky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Proběhne jarní deratizace

13:37 Vsetín: Proběhne jarní deratizace

Ve dnech 20. května, 27. května a 3. června bude specializovaná firma provádět pravidelnou deratizac…