Olomouc: Primátor zhodnotil práci městské policie

02.03.2016 12:15

Strážníci Městské policie Olomouc se opět po roce sešli na svém tradičním setkání u příležitosti vyhodnocení jejich práce za uplynulý rok. Primátor města Olomouce Antonín Staněk společně s ředitelem Městské policie Olomouc Pavlem Skalickým vyznamenali nejlepší pracovníky, předali čestné medaile za dlouholetou službu i odznaky vyznamenání.

Olomouc: Primátor zhodnotil práci městské policie
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Moc rád bych vám všem poděkoval za práci, kterou pro město Olomouc a jeho občany děláte. Právě díky vám se lidé ve městě cítí bezpečněji. A já musím říci, že podle ohlasů, které mám, tomu tak skutečně je,“ řekl v úvodu primátor Staněk.

Po úvodním shrnutí a zhodnocení předchozího roku pak z rukou ředitele městské policie a pana primátora převzalo patnáct zaměstnanců odznaky věrnosti za trvání pracovního poměru v délkách 10, 15 a 20 let. V kategorii „Zaměstnanec roku 2015“ a „Strážník roku 2015“ bylo oceněno celkem osm zaměstnanců městské policie.

V rámci slavnostní ceremonie předali primátor a ředitel MPO i čestné medaile ředitele Městské policie Olomouc “Za zásluhy“ a „Za záchranu života“.

Čestnou medaili ředitele MPO „Za zásluhy“ převzala manažerka prevence kriminality Statutárního města Olomouc Jarmila Fritscherova, která dlouhodobě spolupracuje s Městskou policií Olomouc při realizacích projektů prevence kriminality.

Druhou čestnou medaili převzala za svůj profesionální a srdnatý přístup k práci strážník Petra Pallyová, a to zejména v oblasti organizačně technického zabezpečení výkonu služby.

Čestnou medaili ředitele Městské policie Olomouc „Za záchranu života“ obdržel Ivo Krčmář, který správně vyhodnotil z kamerového záběru přímé ohrožení života ženy. Díky jeho postřehu a profesionalitě a následným organizačním opatřením operačního střediska se nakonec podařilo ženu zachránit.

Primátor poděkoval strážníkům za jejich práci a současně vyjádřil naději, že se bude směřování městské policie v konkrétních oblastech vyvíjet pozitivně. „Jsem rád, že se podařilo, zatím snad alespoň částečně, změnit vnímání práce městské policie občany. Z dojmu o čistě restriktivní práci strážníků, kteří řeší jen špatně zaparkovaná auta na přeplněných olomouckých sídlištích, se postupně stává pocit bezpečí a vědomí toho, že práce strážníka nespočívá v pokutování, ale v ochraně nás všech,“ dodal primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…