Olomouc: Radní schválili dofinancování projektů se sociální tematikou

21.08.2014 16:49

Přes 1,6 milionu korun navíc půjde v letošním roce na podporu projektů v sociální oblasti, v oblasti prevence kriminality a na bezbariérové úpravy i dopravu. Radní města o tom rozhodli na svém posledním jednání.

Olomouc: Radní schválili dofinancování projektů se sociální tematikou
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Na počátku roku jsme ponechali k rozdělení rezervu ve výši 10% z celkové částky vyhrazené v rozpočtu na oblasti se sociální tematikou. Díky tomu jsme nyní schopni pružně reagovat na potřeby organizací, které již znají své reálné rozpočty na letošní rok,“ vysvětlila náměstkyně primátora Eva Machová. „Můžeme tak pomoci v případě některých nenadálých výpadků financování z jiných zdrojů,“ doplnila.

Největší podíl z celkové částky na dofinancování směřuje k projektům v sociální oblasti. Na celkem 27 z nich přispěje město z rozpočtu částkou ve výši 1 310 000 korun. Přednost dostaly již dříve podpořené projekty, které jsou zaměřeny zejména na práci v terénu a seniory. V oblasti prevence kriminality bylo v rámci dofinancování rozděleno na 7 projektů celkem 253 850 korun. Radní podpořili projekty cílené prevence závislostí nebo šikany na školách, terénní programy pro ohroženou mládež nebo odbornou poradnu pro patologické hráče. Prevence kriminality zahrnuje i projekt na rozšíření kamerového systému městské policie, který uspěl zároveň i se žádostí o dotaci od Ministerstva vnitra ČR. V oblasti bezbariérové dopravy radní podpořili celkovou částkou 60 000 korun dva projekty dopravy pro zdravotně postižené a jeden projekt, jenž počítá se zřízením půjčovny sportovních pomůcek pro zdravotně postižené.

Příspěvky do 50 000 korun budou vyplaceny organizacím na základě rozhodnutí radních města. Příspěvky žadatelů převyšující částku 50 tisíc bude schvalovat Zastupitelstvo města Olomouce na jednání 15. září 2014.

Na projekty se sociální tematikou směřuje letos z rozpočtu města více než 13 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…