Olomouc: Radní schválili dopravní omezení v centru města

02.10.2014 15:14

Radní dali další stopku vjezdu nákladních aut do centra Olomouce. Schválili nová dopravní omezení, která se týkají nejen celého území městské památkové rezervace, ale i dalších lokalit města.

Olomouc: Radní schválili dopravní omezení v centru města
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Téma dopravních opatření týkajících se nákladních vozidel diskutovali radní opakovaně a letos v červenci zadali zpracování dopravně inženýrského posouzení. Návrh a posouzení optimalizovaného omezení nákladní dopravy stanovuje oblasti, kam nebude umožněn vjezd nákladních aut, objízdnou trasu a současně zohledňuje stávající dopravní omezení.

„Schválená varianta zahrnuje omezení v celé městské památkové rezervaci, včetně vilové oblasti při ulici Krapkova, centrum rozšířené pro oblast křižovatky ulic 17. listopadu, třídy Kosmonautů a Wittgensteinovy i oblast tzv. úřední čtvrti mezi ulicemi Krapkova a Foerstrova,“ objasnil náměstek primátora pro dopravu Ivo Vlach. „To vše včetně posouzení omezení v oblasti Hejčína a Řepčína.“ dodal.

Na základě požadavku města bylo posouzení rozšířeno v dalších variantách. Ta radou města schválená se týká lokalit v úseku ulic Erenburgova, Na Šibeníku, Tř. Míru od ulice Pražská, Na Trati, Svatoplukova a Tomkova.

„Pro posouzení využili odborníci speciální počítačový dopravní model města, který je každoročně zpřesňován na základě periodicky prováděných dopravních šetření a rozborů,“ zdůraznil náměstek primátora Vlach.

Navrhovaná omezení byla důkladně projednána se zástupci odboru dopravy i odboru koncepce a rozvoje magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…