Olomouc: Sokolská – Zámečnická a okolí se mění, veřejnost může rozhodnout jak

12.10.2017 13:02

Odbor koncepce a rozvoje Magistrátu města Olomouce připravil na čtvrtek 19. října veřejné projednání studie, která se zabývá ulicemi Sokolská, Zámečnická, U Hradeb, Slovenská, Kačení a Vodární. Mimo jiné zde má vzniknout i odbočovací větev tramvajové trati ve směru od Koruny.

Olomouc: Sokolská – Zámečnická a okolí se mění, veřejnost může rozhodnout jak
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Jedná se o důležitý veřejný prostor, proto o něm chceme diskutovat nejen s lidmi, kteří v této lokalitě bydlí, ale i s ostatními obyvateli Olomouce či institucemi, které tam sídlí,“ uvedl náměstek primátora Aleš Jakubec. Připomněl, že veřejné projednání není stanoveno zákonem, ale vedení radnice tento způsob diskuse podporuje.

V debatě řízené facilitátorem Martinem Nawrathem budou její účastníci hledat společné hodnoty i problémy dotčeného území. Podobné to bylo nedávno při projednávání studie k náměstí Republiky.

Podle architektky Petry Růžičkové z odboru koncepce a rozvoje by po studii měl následovat vznik dokumentací pro územní rozhodnutí a pro stavební povolení. O jejich podobě rozhodne i veřejná debata. Uskuteční se 19. října od 16.30 hodin v klášteře dominikánů. Vstup je ze Studentské ulice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…