Olomouc: Stavební činnost už Přichystalovu ulici neomezuje

03.09.2010 11:13

Slavnostní přestřižení pásky ve čtvrtek 2. září 2010 zakončilo kompletní rekonstrukci Přichystalovy ulice v Olomouci.

Olomouc: Stavební činnost už Přichystalovu ulici neomezuje

Celkové náklady ve výši 92,7 mil. Kč hradilo statutární město Olomouc s využitím evropské dotace z Integrovaného plánu rozvoje města ve výši 39,5 mil. korun.

Obyvatelům Nového Světa komplikovaly život stavební práce od října loňského roku. Kompletní rekonstrukce ulice v délce jednoho kilometru od křižovatky s ulici Holická až po její konec u Rybářské ulice zahrnovala přeložky inženýrských sítí, rekonstrukci kanalizace včetně přípojek a uličních vpustí, rekonstrukci vodovodu, přeložky plynovodu, veřejného osvětlení a telekomunikačních kabelů, zároveň také položení nového asfaltobetonového povrchu na vozovku, instalaci pěti zpomalovacích prahů a přechodů pro chodce, vybudování 59 parkovacích míst, v obou směrech jsou postaveny nové autobusové zastávky včetně autobusové točny, chodníky jsou provedeny ze zámkové dlažby a úprav se dočkala také veřejná zeleň.

„Obyvatelé v této lokalitě museli více než půl roku snášet různá komplikovaná dopravní omezení, ale sdružení dodavatelských firem nakonec stihlo všechno ve smluvně dohodnutém termínu a jsem přesvědčený, že výslednou podobu zrekonstruované ulice nakonec všichni ocení", řekl primátor Martin Novotný.

Stavební práce prováděné na páteřní komunikaci byly pro dodavatelské sdružení firem OHL ŽS, a.s., a Strabag, a.s., velmi náročné, protože v průběhu celého období bylo nezbytné zajistit dopravní obslužnost a zásobování v této lokalitě Nového Světa. V jednotlivých fázích stavby proto byli občané podrobně informováni o uzavírkách a dopravních omezeních, provizorní autobusové spojení zajistila radnice minibusem Veolie Transport přes ulici Rybářskou. „Chtěl bych poděkovat místním občanům za vstřícnost, s níž přijali nezbytná omezení. Určitě to pro ně nebylo jednoduché, ale věřím, že s výsledkem rekonstrukce jsou spokojeni," řekl dnes Ing. Michal Štefl, předseda představenstva a generální ředitel OHL ŽS, a.s.

„Musím velmi ocenit, že se nám nakonec podařilo do rekonstrukce zahrnout také kompletní opravu povrchu místních komunikací v ulicích Nálevkova a hlavně v ulici Rybářské, což umožnilo komfortní propojení z Přichystalovy ulice až k mostu U Dětského domova na Nových Sadech", připomněl náměstek primátora Martin Major.

Faktografické údaje:

vyměněno 350 m původního litinového vodovodního potrubí za nové
rekonstruováno 72 domovních vodovodních přípojek v celkové délce 270 m
staré betonové kanalizační potrubí vyměněno v délce 680 m
vybudováno 56 kanalizačních přípojek v délce 940 m
přeloženo celkem 2900 m elektrických a telekomunikačních kabelů
přeloženo také 870 m hlavního řadu plynovodu
vyměněno 400 m plynovodního potrubí na přípojkách

Dále čtěte:
Olomouc: Podzimní sběrové soboty 2010, kdy budou?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…