Olomouc: Tábor Mladých hasičů zažil překvapivou návštěvu z radnice

26.07.2016 7:28

Vítanou změnou pro všechny děti školního věku jsou letní prázdniny. Rodiče ovšem v tomto období musí řešit také otázku kam s dětmi v době, kdy zrovna dospělí nemají dovolenou. Jedním z řešení byl díky aktivitě dobrovolných hasičů a podpoře města Olomouce tábor Mladých hasičů v Kamenci.

Olomouc: Tábor Mladých hasičů zažil překvapivou návštěvu z radnice
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Úkolu se chopili členové jednotek dobrovolných hasičů z Droždína, Černovíru a Chválkovic. Mladí hasiči byli ubytováni v areálu společnosti LPT Kamenec, Pionýři Ostrava, který se nachází v krásném přírodním prostředí na rozhraní Nízkého Jeseníku a Oderských vrchů. Kromě klasických tábornických aktivit je specialitou této akce i praktická tématika požární ochrany. Pořádání tábora podpořilo město Olomouc grantem ve výši 40 tisíc korun.

Podpořit vedoucí tábora a překvapit děti přijeli minulý týden na tábor i náměstek primátora Martin Major, členka zastupitelstva Eva Machová a Jan Langr, vedoucí odboru ochrany magistrátu. Návštěva se na chvíli zapojila do táborového dění a absolvovala také bezpočet rozhovorů s budoucími hasiči. „Na dětech bylo jasně vidět, že je pobyt v přírodě a na tomto táboře baví a že určitě patří mezi ty akce, na které pak děti rády vzpomínají,“ uvedl po návštěvě tábora Martin Major.

Dodejme ještě, že hlavní vedoucí dětského tábora byla Jana Prášilová z Droždína, zdravotnické zabezpečení pokryl Tomáš Novák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…