Olomouc: Těžké náklaďáky už do centra nevjedou

07.12.2016 16:46

Snaha radních omezit průjezd tranzitní nákladní dopravy přes území města slaví další úspěch. Zhruba od poloviny prosince totiž začne v Olomouci platit zákaz vjezdu vozidel nad 6 tun do centra města. Příprava dopravního značení již na potřebných místech ve městě začala.

Olomouc: Těžké náklaďáky už do centra nevjedou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

„Již před několika týdny se na hranicích území, kde bude platit zákaz vjezdu vozidel na 6 tun, objevily patky pro instalaci dopravního značení. Samotné značky by měla firma osadit začátkem příštího týdne, tak aby zákaz mohl začít platit kolem 15. prosince,“ vysvětluje náměstek primátora Aleš Jakubec. Nejdříve je však potřeba instalovat velké lamelové tabule dopravního značení na městském obchvatu. To probíhá právě v těchto dnech.

Hranice území se zákazem vjezdu pro vozidla nad 6 tun zřetelně udává mapa. V jednoduchosti lze dotčené území vymezit ulicemi Litovelská, tř. Míru, Foerstrova, Albertova, Velkomoravská, Švýcarské nábřeží, tř. 17. listopadu, Komenského a část ulice Dobrovského, odkud poté zákaz pokračuje i na sídliště Lazce.

„Jsem rád, že poté, co se nám nepodařilo dosáhnout zamezení vjezdu těžké nákladní dopravy nad 6 a 12 tun na celé území města, dokázali jsme najít okamžité řešení alespoň té nejpalčivější části problému. Jsme si vědomi toho, že tranzitní doprava v ulicích města veřejnost skutečně obtěžuje, proto zákaz alespoň pro centrum města považuji za důležitý dílčí úspěch,“ říká primátor města Olomouce Antonín Staněk.

Město však nevzdává ani úsilí omezit těžkou tranzitní dopravu na celém území města. Odbor koncepce a rozvoje nyní tuto možnost znovu prověřuje, a to včetně vyhodnocení všech dopadů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…