Olomouc: V Neředíně bude bezpečnější doprava, silnice dostanou nový povrch a zpomalovací prahy

22.08.2016 17:56

Finální práce v rámci rekonstrukce ulic Letců a Neředínská by měly již brzy zvýšit komfort obyvatel i návštěvníků této části Olomouce. Aktuální novinkou v rámci těchto rekonstrukcí je i zařazení zpomalovacích prvků, které zvyšují bezpečnost chodců a zklidní zde dopravu.

Olomouc: V Neředíně bude bezpečnější doprava, silnice dostanou nový povrch a zpomalovací prahy
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Tato opatření iniciovala tamní komise městské části. Úpravy se stanou nově součástí plánované rekonstrukce zmíněných ulic, kde v posledních měsících probíhala rozsáhlá rekonstrukce kanalizační sítě, na kterou právě navazuje i obnova povrchu komunikace.

„V současné době probíhají práce na ulici Letců, kde by měl být nový povrch dle předpokladu dokončen do konce měsíce srpna, tak aby po zprůjezdnění této ulice mohla stavební firma navázat úpravou ulice Neředínská,“ upřesnil Filip Žáček. Kompletní úpravy v obou ulicích by měly být dokončeny letos.

Na Neředínské ulici je naplánována rekonstrukce v celém uličním profilu od křižovatky s ulicí Letců až k prostoru na úrovni kapličky. Také zde přibude zpomalovací práh. Veškeré práce v Neředínské ulici by měly být hotovy do konce roku. „Tato část komunikace měla být původně vyspravena pouze v nezbytné míře dotčené rekonstrukcí kanalizace, vzhledem k neutěšenému historickému stavu vozovky však nakonec rada města rozhodla o rekonstrukci zmíněné části komunikace v celém rozsahu,“ uvedl Filip Žáček.

Dotyčné neředínské ulice procházejí kompletní rekonstrukcí, netýká se jen povrchu vozovek a chodníků, ale například i přeložek inženýrských sítí a rekonstrukce vodovodu a kanalizace. Celkové náklady na tyto práce dosáhnou částky přes 23 milionů korun. Práce v ulici Letců začala v červenci loňského roku, do konce tohoto roku budou obě ulice plně zrekonstruované průjezdné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…