Olomouc: Velké opravy ve městě za 56 milionů

09.02.2017 10:00

Více než pět desítek milionů promění letos k lepšímu stav silnic a chodníků v Olomouci. Rada města vyhodnotila a schválila seznam velkých oprav.

Olomouc: Velké opravy ve městě za 56 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

V plánu pro rok 2017 figuruje devět akcí v celkové výši více než 18 milionů korun. Dalších 37,5 milionu míří na údržbu a opravy komunikací ve městě prostřednictvím Technických služeb města Olomouce.

„Do plánu velkých oprav jsme letos zařadili jak akci, která souvisí s opravou tramvajové trati v místě křižovatky náměstí Národních hrdinů x Legionářská za zhruba 4,5 milionů korun, tak i opravy komunikací a chodníků, které jsou pro nás prioritní nebo je požadují komise městských částí,“ uvedl primátor Antonín Staněk.

Opravami tak letos projdou komunikace v ulicích Na Vlčinci (1,5 mil.), Wellnerova (2,4 mil.), Požárníků (1,5 mil.), chodníky v ulicích Tylova a Dánská (1,2 mil.) nebo schodiště U Výpadu (2,1 mil.). Částka 3,5 milionu korun ze schváleného seznamu putuje na smíšenou stezku pro chodce a cyklisty v Jílové ulici, na opravu vjezdu do vnitrobloku v lokalitě ulice Zeyerovy (400 tis.) a na obnovu chodníku na tř. Svobody, který vede k budově Moravského divadla (1 mil.).

„Seznam reflektuje dlouhodobě řešené i urgované akce, jejichž nápravu nebylo možné odstranit v rámci běžné údržby. Na všechny opravy musely být zpracované projektové dokumentace,“ vysvětlil primátor.

Také v roce 2016 investovalo město do velkých oprav částku převyšující 50 milionů korun. Zásadními opravami prošly loni například úseky tramvajové tratě a komunikací v ulicích Wolkerova a tř. Svobody. Velkou rekonstrukci mají za sebou chodníky a cyklostezky na trase ulic Družební – Rožňavká - Werichova nebo komunikace v ulicích Pod Lesem, Dykova a Baarova v okrajových městských částech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Vedení města se sešlo s úspěšným hokejovým týmem AZ Havířov

16:31 Havířov: Vedení města se sešlo s úspěšným hokejovým týmem AZ Havířov

Poděkovat a příjemně si popovídat, to byl hlavní důvod setkání, které iniciovalo vedení města Havířo…