Olomouc: Zrakově postiženým rozdá radnice detektory plynu a požární hlásiče

23.10.2016 15:37

Až do konce října mohou zájemci žádat o požární hlásiče a detektory plynu do svých bytů. Pokračování projektu, který loni umisťoval tato zařízení do bytů olomouckých seniorů, se tentokrát soustředí na osoby se zrakovým postižením.

Olomouc: Zrakově postiženým rozdá radnice detektory plynu a požární hlásiče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

„Pokračujeme v projektu, který jsme zahájili v loňském roce. Znevýhodněným osobám poskytujeme zdarma požární hlásiče a detektory nebezpečných plynů, včetně odborné instalace v jejich domácnostech prostřednictvím profesionálních hasičů,“ říká náměstek primátora Martin Major. Letos se projekt zaměřuje na slabozraké a nevidomé obyvatele Olomouce, bez ohledu na to, zda žijí v městském či soukromém bytě. Podmínkou je trvalé bydliště v Olomouci, zrakové postižení a držení průkazu ZTP nebo ZTP/P.

Olomoucká radnice na projektu spolupracuje se Sjednocenou organizací nevidomých a slabozrakých (SONS) a Hasičským záchranným sborem Olomouckého kraje. A právě tyto organizace mohou pomáhat žadatelům jak se sepisováním žádosti, tak s následnou montáží. Až do 31. října mohou zájemci o dar v podobě hlásiče kouře, detektoru oxidu uhelnatého nebo detektoru zemního plynu podat žádost, s jejímž vyplněním jim pomohou pracovníci SONS nebo odboru ochrany. Každou jednotlivou žádost pak projedná Rada města Olomouce. Město poté nakoupí příslušné přístroje, schválené profesionálními hasiči, a ti je u žadatelů odborně instalují, případně si je zájemci mohou nainstalovat sami. „V rozpočtu odboru ochrany je pro tento rok na tento účel připraveno 70 tisíc korun,“ dodává Martin Major. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…