Olomouc bude mít Park Marie Terezie

16.08.2018 11:31

Olomoucký park přiléhající k ulici Dobrovského a k nábřeží Přemyslovců, který Olomoučané znají jako parčík pod Dómem, bude mít své nové jméno. Připomene historii tohoto místa, jehož dnešní podobu velmi ovlivnilo přebudování Olomouce na významnou barokní bastionovou pevnost.

Olomouc bude mít Park Marie Terezie
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Radní hlasovali pro návrh pojmenovat zdejší zelenou plochu Parkem Marie Terezie. „Právě za této panovnice totiž získala městská fortifikace barokní charakter, přičemž jedním z posledních dochovaných prvků tohoto opevnění je Locatelliho bastion, kolem kterého je nově pojmenovaný park rozložený,“ upřesnil náměstek primátora Pavel Urbášek. Park se nachází v bezprostřední blízkosti hradeb, na jeho místě v době existence pevnosti býval především vodní příkop a další součásti fortifikace.

Návrh bude předložen na nejbližším jednání Zastupitelstva města Olomouce. Smyslem jednotného názvu parku bude zvýšit jeho význam a navíc i zjednodušit orientaci zejména turistům, kteří se pohybují v této části města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…