Olomouc čekají velkolepé oslavy výročí konce 2. světové války

28.02.2015 13:18

Olomoučané budou mít letos možnost připomenout si 70. výročí konce 2. světové války ve velkém stylu. Olomouc se tak zařadí mezi nejaktivnější města v zemi, která si významné jubileum připomenou.

Olomouc čekají velkolepé oslavy výročí konce 2. světové války
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

V režii města, armády i dalších subjektů a institucí se v Olomouci během tří měsíců odehraje téměř dvacítka nejrůznějších akcí. Chybět mezi nimi nebudou ukázky dobových bitev, výstavy, vzpomínkové akce či jedinečný koncert.

„Významné výročí si chceme připomenout uceleným programem oslav, které se ve městě odehrají v průběhu dubna až června,“ řekl primátor Antonín Staněk s tím, že k organizaci vzpomínkových akcí stanovila Rada města Olomouce speciální pracovní výbor. Za účasti představitelů města, Olomouckého kraje, armády a zástupců soukromých subjektů se poprvé sešel v pátek 27. února.

„Naší snahou je plánované akce související s oslavami 70. výročí konce 2. světové války, co nejvíce koordinovat a dát jim upřímný význam. Při přípravě akcí vycházíme z podkladů, které k nám doputovaly od armády i dalších subjektů. Mnoho z nich se chystáme organizačně či finančně podpořit, další připravujeme ve vlastní režii,“ naznačil průběh příprav člen pracovního výboru radní Filip Žáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…