Olomouc navštívili představitelé velké nemocnice v čínském Kunmingu

17.07.2017 10:45

Velký zájem o spolupráci projevili představitelé Městské nemocnice v Kunmingu, čínském městě, s nímž od roku 2015 pojí Olomouc Memorandum o porozumění.

Olomouc navštívili představitelé velké nemocnice v čínském Kunmingu
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Ředitel nemocnice Li Lei a jeho tým tento týden jednali na půdě fakultní nemocnice Olomouc o pokračování spolupráce, v jejímž rámci bylo před časem osm olomouckých lékařů na šestitýdenní stáži v Kunmingu. Čínské hosty při té příležitosti na radnici přijal také náměstek primátora Olomouc Ladislav Šnevajs.

„Jsem rád, že se ředitel Fakultní nemocnice Olomouc chopil příležitosti a začal s vámi rozvíjet odbornou spolupráci. Věřím, že tato spolupráce přispěje ke komfortnější péči o pacienty,“ uvedl po přivítání hostů náměstek Ladislav Šnevajs. „Jsme šťastní, že jsme mohli navštívit a osobně poznat takové krásné město, jako je Olomouc, a že jsme mohli poznat i vaši fakultní nemocnici,“ uvedl ředitel kunmingské nemocnice Li Lei. Vysvětlil, že čínská strana má zájem prohlubovat své vzdělání v klasické západní medicíně a naopak ráda předá evropským odborníkům informace o tradičních čínských lékařských postupech. „Nejde rozhodně o to, že by tradiční čínská medicína měla něco nahrazovat, ale spíše doplňovat a nabídnout tak pacientům všestrannější péči,“ dodal ředitel fakultní nemocnice Olomouc Roman Havlík. Proto také jelo do Kunmingu osm olomouckých lékařů, aby během stáže zjistili, zda lze obor, v němž jsou specialisty, doplnit některými prvky čínského lékařství.

Delegace lékařů z Kunmingu navštívila nejen nemocnici a radnici, ale například i Arcibiskupský palác či katedrálu svatého Václava a další zajímavá místa Olomouce a okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…