Olomoucké Horní náměstí v létě oživí květinové pyramidy

24.04.2017 8:34

Zpestřením i zpříjemněním centrální části města by v letošní turistické sezóně měla být nová květinová výzdoba. Při zahájení jarní etapy mezinárodní květinové výstavy Flora Olomouc o tomto plánu informoval primátor Antonín Staněk.

Olomoucké Horní náměstí v létě oživí květinové pyramidy
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Myslím, že teď už mohu prozradit skutečnost, že se podařilo ve spolupráci s Výstavištěm Flora Olomouc dohodnout pořízení speciální květinové výzdoby v centru města. Na Horním náměstí se v průběhu letní turistické sezony objeví pět mobilních nádob s letničkami,“ uvedl primátor Staněk s tím, že na podobnou květinovou výzdobu jsou lidé zvyklí i v řadě jiných evropských měst a k Olomouci by se hodila.

„Sezonní květinová výzdoba může být určitým kompromisem mezi představou velké části Olomoučanů, kteří by na náměstí chtěli zeleň, a stanovisky ochránců památek, kteří naopak stálou veřejnou zeleň odmítají,“ doplnil Antonín Staněk.

Mělo by se jednat o květinové stojany ve tvaru pyramid, prorostlé muškáty a dalšími letničkami. „Jsem přesvědčen o tom, že takováto výzdoba k Olomouci jakožto městu květin patří a že v letních měsících dokáže zpříjemnit a zlepšit dojem obyvatel města i jeho návštěvníků,“ řekl primátor Antonín Staněk. Radní rozhodli, že na pořízení této sezonní výzdoby uvolní peníze z rozpočtu. Záležet už teď tedy bude jen na stanovisku památkářů. „Chci věřit, že nebudou proti,“ dodal primátor Staněk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…