Opava: Inteligentní zastávky procházejí zkušebním provozem

20.08.2017 14:36

V uplynulých dnech byl spuštěn zkušební provoz prvních elektronických panelů, které byly nainstalovány na vybrané zastávky městské hromadné dopravy v Opavě. Inteligentních zastávek by mělo po celém městě do konce roku vyrůst celkem dvacet.

Opava: Inteligentní zastávky procházejí zkušebním provozem
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Elektronické tabule přehledně informují o čase odjezdu jednotlivých spojů i o případných zpožděních. Pomáhají také zrakově postiženým, jelikož mohou na jejich vyžádání poskytnout zvukové informace, které kopírují aktuální vizuální informace,“ vysvětlil ředitel Městského dopravního podniku Jaromír Walaski a dodal, že na projekt chytrých zastávek za zhruba 6 milionů korun se společnosti podařilo získat dotaci pokrývající 85 procent nákladů. Na zbylých 15 procent má dopravní podnik finance z vlastní komerční činnosti, kterou zavedl v posledním roce a půl.

Zastávky, kterou budou novou technologií osazeny, byly vybrány na základě počtu odbavených cestujících. Kromě centra města je najdeme například také na Východním nádraží, u nemocnice, u Staré silnice či v Kateřinkách nebo Kylešovicích. Jedna z nich bude i v městské části Vlaštovičky, kde je ústav pro nevidomé.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …