Opava: Křižovatka u Bredy se změní v okružní

19.09.2017 16:49

Křižovatka ulic Nákladní x Oblouková x Rybářská, která patří k nejfrekventovanějším ve městě, se nově promění v okružní. Pracovníci technických služeb zde v období od čtvrtku 21. do pondělí 25. září přemalují dopravní značení přímo na vozovce, umístí dopravní zátarasy resp. ostrůvky a osadí nové dopravní značky.

Opava: Křižovatka u Bredy se změní v okružní
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Je to první krok k řešení neuspokojivé situace na této křižovatce, kde mají řidiči velké problémy v případě odbočování i přejezdu hlavní silnice. Pokud se tato mobilní úprava osvědčí, budeme se do budoucna zabývat možností výstavby okružní křižovatky pevné,“ uvedl náměstek primátora Josef Stiborský.

Práce zde budou probíhat za plného provozu. „Abychom co nejméně narušili plynulost a bezpečnost dopravy, budeme pracovat především v nočních hodinách a v době pracovního klidu, tedy o víkendu,“ vysvětlil vedoucí provozovny komunikace Technických služeb Opava Marek Witassek. Během úprav, které vyjdou celkově na 580 tisíc korun, zde budou ve všech směrech umístěna retroreflexní přechodná dopravní značení, rychlost pak bude omezena na 30 km/h. „Věříme, že vše stihneme během plánovaných pěti dnů. Hodně bude záležet na počasí. Pokud by klimatické podmínky byly nepříznivé, mohou se termíny prací posunout,“ uzavřel Witassek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…