Opava: Magistrát zorganizoval sbírku pro psychiatrickou nemocnici

24.03.2017 14:29

Zaměstnanci magistrátu se po loňské říjnové sbírce potravin pro potřebné rozhodli nyní pomoci opavské psychiatrické nemocnici. Konkrétně klientům dětského a dorosteneckého oddělení.

Opava: Magistrát zorganizoval sbírku pro psychiatrickou nemocnici
Foto: Opava
Popisek: Opava

Prostory magistrátu u recepce na Krnovské ulici a na Hlásce se tak na jeden den staly malým hračkářstvím. V úterý 21. března zde totiž zaměstnanci úřadu nashromáždili obrovské množství hraček, ale nejen jich. „Kromě dřevěných, plyšových či plastových hraček, stavebnic, puzzle, karet a řady společenských her donesli úředníci ale i vedení města také hromadu výtvarných a psacích potřeb, balóny, sady na stolní a soft tenis či badminton a další sportovní náčiní, ale i sladkosti a další pochoutky pro děti, které mohou posloužit například jako ceny do soutěží,“ uvedla Barbora Bendíková z opavského magistrátu, která měla pořádání sbírky na starosti.

Sbírka byla předána pracovníkům Psychiatrické nemocnice v Opavě. Zdejší oddělení pro děti a dorost s kapacitou padesáti lůžek se stará o klienty s širokou škálou diagnóz pro mentálně retardované, s poruchami chování či příjmu potravy, s rozvíjejícím se psychosomatickým onemocněním, po sebevražedných pokusech nebo i o děti týrané či zneužívané. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.