Opava: Nejlepší žáci roku 2015 si převzali ocenění

25.02.2016 16:00

Třináctka žákyň a žáků opavských základních škol si v úterý dopoledne přišla do budovy Hlásky převzít ocenění Žák roku 2015.

Opava: Nejlepší žáci roku 2015 si převzali ocenění
Foto: Opava
Popisek: Opava

Z rukou náměstka primátora statutárního města Opavy Josefa Stiborského a vedoucí odboru školství Andrey Štenclové si přebrali peněžní poukázky, upomínkové předměty a sladkou odměnu. Vyhodnocení se uskutečnilo na základě návrhů ředitelek a ředitelů škol.

Oceněni byli všestranně nadaní žáci, premianti tříd s mnoha udělenými pochvalami, žáci s výbornými studijními výsledky, kteří dosahují vynikajících umístění v různých vědomostních soutěžích a olympiádách, reprezentanti škol a města Opavy v  okresních, krajských a v mnoha případech v mezinárodních kolech vědomostních, dovednostních a sportovních soutěží, žáci, kteří se výrazně zapojují do třídních i školních aktivit.

Z celkového počtu 5070 žáků opavských úplných základních škol bylo vyhodnoceno 10 nejúspěšnějších a nejtalentovanějších z nich. Základní školy jsou příspěvkovými organizacemi statutárního města Opavy.

Stejně jako v minulých letech si ocenění převzali i žáci opavských speciálních základních škol, jejichž zřizovatelem je Moravskoslezský kraj a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

„Každý člověk má snahu vyniknout. Ne každému se to podaří, ale vám se to podařilo. Je skvělé, jaká se nám zde sešla pestrá kytice lidského snažení,“ uvedl náměstek primátora Stiborský k oceněným žákům a dodal: „O to víc mne těší vaše lidskost. V medailoncích jsem se vždy přesvědčil, že nikdo z vás není sobcem. U všech slyším charakteristiky, jako jsou kamarádský přístup, pomoc. Je to nesmírně důležité a přeji vám, ať vám to vydrží celý život.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…