Opava: Rekonstrukce Gudrichovy je ukončena, v pondělí zde začnou jezdit i linky MHD

28.11.2015 12:42

Řidiči si mohou oddychnout. Po devíti měsících prací byla totiž zdárně ukončena celková rekonstrukce ulice Gudrichova, která probíhala konkrétně v úseku od ulice Boženy Němcové po železniční přejezd u ulice U Zastávky.

Opava: Rekonstrukce Gudrichovy je ukončena, v pondělí zde začnou jezdit i linky MHD
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

V pondělí 30. listopadu by po této trase měly začít opět normálně jezdit i linky městské hromadné dopravy, odpoledne by pak cesta měla byla zprůjezděna i pro běžnou dopravu .

„V rámci rekonstrukce došlo k opravě vozovky, vjezdů, chodníků a výstavbě nového veřejného osvětlení. Součástí prací byly i přeložky inženýrských sítí, nový chodník přes  železniční trať a chodník podél trati až k sídlišti 17. listopadu,“ uvedla náměstkyně primátora Simona Bierhausová.  Z důvodu havarijního stavu proběhla zároveň pod taktovkou společnosti SmVaK Ostrava také výměna stávajícího vodovodu vč. přípojek.

„Jsem velice ráda za všechny zde bydlící i řidiče, kteří museli daný úsek objíždět, že se vše stihlo v  plánovaném termínu a práce se neprotahovaly,“ dodala Simona Bierhausová  s tím, že rekonstrukce, kterou prováděla firma Strabag, vyšla město na 25 milionů korun.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …