Opava: Technické služby investovaly do nové strojní techniky

15.12.2016 19:45

Dobré ekonomické výsledky umožnily opavským technickým službám zvýšit objem vynaložených prostředků na pořízení strojních investic na trojnásobek oproti roku minulému a to na úroveň 17,6 milionu korun.

Opava: Technické služby investovaly do nové strojní techniky
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Letos tak mohly být zakoupeny mechanizmy určené zejména na opravy a údržbu komunikací, pro zimní údržbu cest a chodníků, údržbu veřejné zeleně, vysavače pro úklid a čistotu města a v neposlední řadě také vozidlo pro svoz komunálního, separovaného a biologicky rozložitelného odpadu.

„Protože jsme společensky odpovědná firma, řídíme se při výběru nových technologií i stránkou ekologickou. Proto jsme zakoupili také část mechanizace na ekologicky šetrný pohon,“ uvedl provozně-technický náměstek Technických služeb Opava, s.r.o., Martin Girášek.

Investice do nových technických zařízení a mechanizmů zlepšuje pracovní podmínky pro zaměstnance a usnadňuje jim práci, ruku v ruce s tím však přináší také zvýšení produktivity práce a samozřejmě zkvalitnění a zlepšení služeb.

„Postupná obnova techniky je nezbytná a umožní nám lépe udržovat naše město. Věřím, že v nákupu nových mechanizmů budeme pokračovat i další roky a že práci modernější, tišší a výkonnější techniky ocení i naši občané,“ doplnil náměstek primátora Dalibor Halátek, který je také jednatelem technických služeb.

„Jako společnost pečující o vzhled a čistotu města chceme v co nejvyšší možné míře přispívat k tomu, aby se nejen Opavané, ale i návštěvníci cítili v našem městě dobře a aby si stále zasloužilo nosit přívlastek Bílá Opava,“ uzavřel Martin Girášek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…