Opava: Vedení města se sešlo s podnikateli

10.03.2016 15:45

Více než čtyři desítky opavských podnikatelů přijaly pozvání primátora Radima Křupaly na setkání s vedením města, které se uskutečnilo v pondělí odpoledne v Sále Purkmistrů Obecního domu.

Opava: Vedení města se sešlo s podnikateli
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Na úvod primátor seznámil přítomné se záměry a rozvojovými projekty města, například s výstavbou nového plaveckého bazénu, opravou zimního stadiónu, rozšiřováním průmyslové zóny i ploch pro bydlení. Poděkoval také podnikatelům za dosavadní spolupráci s městem.

„Jsem si vědom významu podnikatelské sféry ve městě. Sešli se zde lidé, kteří v Opavě vytvářejí nejen pracovní místa pro místní obyvatele, ale také trvalé hodnoty. Jsem rád, že jsem jim mohl osobně říci, že dveře na radnici mají vždy otevřené a rád s nimi kdykoliv proberu jejich podnikatelské záměry, podněty či problémy i možnosti města, jak je podpořit,“ uvedl primátor Radim Křupala.

Náměstek Dalibor Halátek dále prezentoval dílčí výsledky práce realizované v rámci projektu Destinační management pro turistickou oblast Opavské Slezsko a zdůraznil význam značky Regionální produkt Opavské Slezsko. Prostor dostala také Jana Krátká z odboru strategického rozvoje Magistrátu města Ostravy, která představila projekt ITI neboli Integrovaná územní investice a jeho možný přínos pro podnikatele.

Zástupci hospodářské komory poté rozvedli diskusi na téma spolupráce zaměstnavatelů a středních technických škol, uvedli příklady dobré praxe a poděkovali podnikatelům, kteří se školami aktivně spolupracují. Zároveň však upozornili na slabá místa odborného školství a na nedostatek kvalifikovaných absolventů technických oborů. V neformální části setkání se pak hovořilo například o možnostech čerpání dotací či o problémech, které různá odvětví podnikání provází. Podnikatelé si vzájemně vyměňovali zkušenosti a diskutovali o možnostech spolupráce jak mezi svými firmami, tak i s městem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…