Opravy proměnily krytou část plaveckého stadionu v Olomouci, nový je vstup, šatny i sociální zázemí vestibulu

25.09.2017 18:16

Nový vstup do vestibulu plaveckého stadionu, moderní prostory šaten i rekonstruované sociální zázemí vestibulu využijí návštěvníci krytého areálu plaveckého stadionu v Olomouci. Náročnými opravami prošly prostory během letních prázdnin. V novém se krytý plavecký stadion veřejnosti otevírá v pondělí 25. září.

Opravy proměnily krytou část plaveckého stadionu v Olomouci, nový je vstup, šatny i sociální zázemí vestibulu
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Plavecký bazén patří mezi vůbec nejvytíženější sportovně relaxační zařízení ve městě. Návštěvnost krytého bazénu se pohybuje ročně kolem 300 tisíc návštěvníků a všichni musí projít šatnami a mokrou zónou. Zatížení je tedy enormní a jsou vyžadovány vysoké nároky na hygienu i technický stav prostor,“ objasnil primátor důvody rekonstrukce Antonín Staněk.

Celkové náklady na rekonstrukci, které byly hrazeny z rozpočtu města, dosáhly výše 11 milionů korun. Vlastní rekonstrukci zajišťoval provozovatel areálu společnost OLTERM & TD Olomouc. „Během tří měsíců prošla rekonstrukcí pánská i dámská část šaten, změněné dispozice jsou i ve společných šatnách pro skupiny. Kromě nevyhovujících povrchů, které nahradily nové protiskluzové, byly rekonstruovány dožité technické instalace, hlavně rozvody vody, topení a vzduchotechnika. Původní vchod nahradil zcela nový vstupní portál s automatickými dveřmi, které jsou osazeny teplovzdušnými clonami. Vstup nyní umožňuje bezproblémový příchod všem návštěvníkům, splňuje technické i bezpečnostní požadavky a esteticky navazuje na moderně řešenou vstupní halu plaveckého bazénu,“ popsal výsledek rekonstrukce náměstek primátora Pavel Urbášek.

Aktuálně dokončené opravy byly záměrně směřovány na letní období, kdy byla návštěvníkům k dispozici venkovní část plaveckého bazénu. „Naším cílem bylo uskutečnit veškeré vnitřní úpravy do září, což se podařilo a krytý bazén opět plně slouží veřejnosti i sportovním klubům,“ uvedla za provozovatele Malgorzata Rapa-Katbeh, ředitelka OLTERM&TD Olomouc, a.s.

Rekonstrukce prostor uvnitř areálu navázala na rekonstrukci toalet a sprch z roku 2015. Nyní se k těmto velkým investicím a změnám přidává i výstavba nové věže s tobogánem. „Stavba tobogánu je další klíčovou etapou postupné modernizace krytého plaveckého stadionu. Součástí budoucí toboganové dráhy budou i transparentní díly skluzavky. Celkové náklady stavby, kterou aktuálně zahajujeme, jsou předpokládány ve výši 23,8 milionu korun. Novinku by mohli první zájemci vyzkoušet v polovině května 2018,“ vysvětlil investiční náměstek primátora Filip Žáček.

Další plánované opravy promění v budoucnu olomoucký plavecký stadion v moderní areál pro pořádání mistrovství v plaveckých závodech. Jednou z hlavních priorit připravované modernizace je to, aby stadion odpovídal pravidlům Mezinárodní plavecké federace. „Společně s akciovou společností Olterm, která areál provozuje, jsme již udělali první krok a zadali výběrové řízení na zpracování projektové dokumentace na rekonstrukci bazénového tělesa a zázemí krytého bazénu,“ zdůraznil primátor Antonín Staněk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…