Originální suvenýr? Ze Znojma vývrtku i stylové vodácké tričko

22.08.2017 16:47

Odvézt si z výletu nebo dovolené malou vzpomínku, drobný dárek pro blízké, to chce většinou každý turista. Ze Znojma si domů může odvézt hned několik zajímavých suvenýrů, které nabízejí nejen dvě turistická informační centra ve středu města.

Originální suvenýr? Ze Znojma vývrtku i stylové vodácké tričko
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

„Nejoblíbenější mezi návštěvníky jsou tradičně turistické vizitky, dřevěné turistické známky, pohlednice, mapy nebo magnetky na lednici. V nabídce máme ale i pro Znojmo a zdejší oblast typické předměty – vývrtku nebo skleničku na víno. Koupit lze také například reflexní pásky s logem Znojma, které jsou povinnou výbavou chodců ve tmě a které se tak můžou stát i velmi praktickým suvenýrem. Na odbyt jdou i bavlněné tašky, které získávají na popularitě z důvodu šetrnosti k životnímu prostředí. V příštích měsících bychom chtěli sortiment rozšířit v duchu kampaně #znojmochutna,“ říká František Koudela, ředitel Znojemské Besedy, pod kterou turistická informační centra spadají.

Pro Znojmo je čím dál více typické i spojení s vodáctvím. Zdejší řeka Dyje láká rok od roku více vodáků, zejména začátečníků, rodin s dětmi nebo ty, kteří si chtějí odpočinout od jiných přeplněných řek a hledají klidnější prostředí a krásnou přírodu. A tak nové suvenýry nabízejí i vodáci v Půjčovně lodí Dyje. Propagační předměty jsou k zakoupení v Občerstvení Stará Vodárna v areálu Vodáckého centra na ulici U Obří hlavy, a také v Občerstvení Krhovice, které se nachází na vodáckém tábořišti v Krhovicích.

„Aktuálně tolik oblíbené turistické vizitky zvou k návštěvě Staré Vodárny, coby technické památky, lákají také ale ke splutí Dyje v úseku mezi Krhovicemi a Hrádkem, kde vodáci projíždí nejzajímavější částí řeky, meandry Dyje. Aby byl vodák tzv. in, může si u nás pořídit stylové vodácké tričko s originálními potisky, jež se vtipně vážou k řece Dyji, či si připíchnout na své tričko placku, též s originálními hesly,“ vyjmenovává novinky David Gros z Půjčovny lodí Dyje. „Než vodáci vyrazí na cestu, mohou se v areálu vodáckého centra zabavit ve fotokoutku a zajistit si tak památku z dovolené. A komu by to nestačilo a chtěl jiný suvenýr domů, může si u nás koupit stylový keramický hrníček na kávu či čaj nebo termohrnek, který se může kolikrát na vodě opravdu hodit,“ dodává Gros.

Kdo by si ze Znojma raději odvezl lahev vína, ať se zastaví třeba do Informačního centra VOC Znojma ve Vlkově věži pod Masarykovým náměstím. Může se tu pokochat nejen krásným výhledem na město z ochozů věže, ale zakoupit tu může vína odrůd Sauvignon, Ryzlink rýnský a Veltlínské zelené od vinařů sdružených do spolku VOC Znojmo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…