Ostrava: Ceny pro Ostravský dům roku předány

25.06.2017 17:29

Vítězem soutěže Ostravský dům roku je Atletická hala Vítkovice. V anketě veřejnosti získal nejvíce hlasů Vědeckotechnický park 4Medi Corporate Biotech Park for Medical Innovations Ostrava v Porubě. Autoři návrhů, zástupci investorů a zhotovitelů převzali v pátek 23. června ocenění z rukou představitelů města.

Ostrava: Ceny pro Ostravský dům roku předány
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Ostravu

V letošním, 23. ročníku soutěže o Ostravský dům roku 2016 bojovalo o přízeň poroty i veřejnosti šest přihlášených staveb, které byly dokončeny v období od 1. ledna 2015 do 31. prosince 2016. Veřejnost si také letos prostřednictvím webové ankety mohla zvolit svého favorita.

Odborná porota posuzovala celkový dojem a architektonický výraz stavby, dále kvalitu uspořádání a řešení jejího okolí, její zapojení do prostředí, technické provedení, přínos pro život města i skutečnost, jestli se jedná o příklad hodný následování.

Na základě posouzení jednotlivých přihlášených staveb rada na základě doporučení poroty udělila titul Ostravský dům roku 2016 Atletické hale Vítkovice v Ostravě Zábřehu, která nejlépe splnila stanovená kritéria. Odměnu rada města schválila pro Vědeckotechnický park Medi Corporate Biotech Park for Medical Innovations Ostrava v Ostravě- Porubě a čestná uznání bez finančního ohodnocení pro tyto stavby:

Celková rekonstrukce bytového domu s přístavbou výtahu v Přívozské ulici 1628/36 v Moravské Ostravě, Hala s administrativní částí fy Roper Engineering s.r.o. ve Výstavní ulici 3374/40a v Moravské Ostravě a Antracit House v Lihovarské ulici 689/40A v Ostravě – Kunčičkách.

Ocenění nebylo uděleno Areálu Pruniwerk – Přístavbě administrativy a certifikačního pracoviště ve Výstavní ulici 3201 v Moravské Ostravě.

O finančních odměnách pro vítěze ve výši 300 tisíc Kč a pro druhé vyhodnocené dílo ve výši 150 tisíc korun rozhodnou na svém červnovém zasedání ostravští zastupitelé. Slavnostní vyhodnocení soutěže s předáním plakety, diplomů a šeků se uskuteční v pátek 23. června od 10 hodin v budově radnice města.

O vítězi letošního ročníku rozhodovala také veřejnost prostřednictvím webové ankety. Téměř 800 unikátních hlasů rozhodlo o tom, že Ostravským domem roku 2016 – cenou veřejností se stává s 385 hlasy 4Medi Corporate Biotech Park for Medical Innovations Ostrava v Porubě., na druhé místo se s 242 hlasy dostala Atletická hala Vítkovice, a třetí příčka s 58 hlasy patří Antracit House v Ostravě-Kunčičkách.

Statutární město Ostrava již od roku 1994 každoročně vybírá a oceňuje stavby, které byly dokončeny nebo rekonstruovány na jeho území za určité (hodnocené) období. Soutěží v ní investoři novostaveb nebo rekonstrukcí budov.

Dosavadní vítězové soutěže Ostravský dům roku: Čs. obchodní banka na Hollarově ulici (1994), Administrativní budova firmy ICEC na Sokolské třídě (1995), Integrovaný dům v centru Ostravy (1996), Finanční úřad v  Ostravě Jihu (1997), Dostavba zimního stadionu SAREZA v  Porubě (1998), Divadlo loutek (1999), Národní divadlo Moravskoslezské (2000), Cestovní centrum Fischer na Jiráskově náměstí (2001), Dům knihy Librex (2002), Multifunkční budova I. Vědecko-technologického parku v Porubě (2003), Administrativní a provozní budova Liftcomp v Porubě (2004), Sídlo a výrobní základna společnosti Merko CZ v Hrabové (2005), Administrativní a skladový objekt společnosti Bextra ve Vítkovicích (2006), Rekonstrukce nádraží a přednádražního prostoru ve Svinově (2007), Hotel Park Inn v Moravské Ostravě (2008), Polyfunkční dům Elstav ve Vítkovicích (2009), Dům sociálních služeb pro seniory Landek v Petřkovicích (2010), Alternativní scéna Divadla loutek (2011), Multifunkční aula Gong Dolní Vítkovice (2012), Budova Concept House v Porubě (2013) a Svět techniky Science and technology centrum v Dolní oblasti Vítkovice (2014). Titul Ostravský dům roku 2015 byl udělen stavbě „Nové koupelny – Hudební klub v Moravské Ostravě“ (Heligonka).

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…