Ostrava: Chargé d’Affaires USA Kelly Adams-Smithová navštívila radnici

21.07.2017 16:06

Radnici města Ostravy navštívila 21. července Chargé d’Affaires Velvyslanectví USA Kelly Adams-Smithová. Vedoucí úřadu americké ambasády v Praze, která při pobytu v Ostravě navštívila festival Colours of Ostrava a zúčastnila se mezinárodního diskusního fóra Meltingpot, přijali primátor Tomáš Macura a náměstek primátora pro kulturu Zbyněk Pražák.

Ostrava: Chargé d’Affaires USA Kelly Adams-Smithová navštívila radnici
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Ostravští hostitelé představili Kelly Adams-Smithové Ostravu jako město, které prochází úspěšnou transformací z bývalého centra těžkého průmyslu a hornictví na moderní regionální metropoli. Vedle vědy, techniky, novým technologiím se ve městě daří významným kulturním či sportovním akcím, jejichž dosah výrazně překračuje hranice regionu i republiky. Jedním z největších a nejznámějších z nich je právě Colours of Ostrava.

Představitelka Velvyslanectví USA se zajímala o vzájemné styky mezi Ostravou a Spojenými státy a o názory obyvatel města na USA a jejich vztah k občanům této země. Ze své strany přislíbila podporu plánovaným kulturním akcím zaměřených na prezentaci americké kultury a amerického stylu života, na vzájemné poznávání a sbližování mezi občany ČR a USA. Podporu má a nadále bude mít rozvoj všestranné česko-americké spolupráce, ať už v oblasti vědy, techniky, průmyslu, obchodu či ekonomických vztahů.

Na závěr své návštěvy v Nové radnici se Chargé d’Affaires Velvyslanectví USA Kelly Adams-Smithová zapsala do pamětní knihy města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…