Ostrava: Charita sv. Alexandra pořídí pro svou chráněnou stolařskou dílnu olepovačku hran

27.12.2015 18:28

Nová olepovačka hran zajistí konkurenceschopnost chráněné stolařské dílny Charity svatého Alexandra a umožní vytvořit novou pracovní pozici pro osobu se zdravotním hendikepem. Na nový stroj charitě přispěje částkou 120 tisíc korun Nadace ČEZ.

Ostrava: Charita sv. Alexandra pořídí pro svou chráněnou stolařskou dílnu olepovačku hran
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Chráněná stolařská dílna vyrábí výrobky z masivu i z plošných materiálů, jako je lamino nebo dýhovačka. Pokud dokážeme zvýšit efektivitu a kvalitu výroby právě z plošného materiálu, tedy zakázkovou výrobu kuchyní, vestavěných skříní nebo stolů, budeme schopni rozšířit pracoviště o další pozice vhodné pro osoby se zdravotním postižením. Právě v oblasti řemeslné výroby je totiž ze strany těchto lidí velká poptávka po práci,“ řekl ředitel Charty sv. Alexandra Pavel Folta.

Charita sv. Alexandra, která sídlí v areálu bývalého dolu Alexandr, se kromě poskytování sociálních služeb zaměřuje na provozování chráněných dílen. Ve stolařské a textilní dílně, a také při demontáži vyřazené elektroniky a montážních pracích, zaměstnává přes 50 osob se zdravotním postižením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…