Ostrava: Colours klepou na dveře

24.06.2017 8:34

Hudební festival Colours of Ostrava 2017 nabídne nejrozsáhlejší program v historii s více než 350 programovými body na 21 scénách. Vše se odehraje od středy 19. do soboty 22. července v Dolní oblasti Vítkovic. Na tiskové konferenci v rekonstruovaných koupelnách dolu Hlubina o tom dnes informovala ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Ostrava: Colours klepou na dveře
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Tiskové konference se zúčastnil i primátor Tomáš Macura, který označil festival Colours za jednu z nejvýznamnějších ostravských akcí s mezinárodním věhlasem, za značku města. „Před několika dny skončila mezinárodní zdravotnická konference WHO zakončená Ostravskou deklarací, která má celosvětový význam. Za týden tady máme Zlatou tretru a Usaina Bolta. Začátek prázdnin nám zpestří téměř 300 Katalánců a Festival v ulicích. Největším prázdninovým lákadlem jsou samozřejmě Colours, těším se na atraktivní program i setkání se zajímavými lidmi,“ dodal Macura.

Do Ostravy letos přijede 80 zahraničních a 52 domácích kapel a hudebníků, kteří nabídnou hudební zážitky z mnoha žánrů – od elektroniky, přes world music, rock, pop či jazz až po flamenco. Objeví se zde i zástupci hudebních scén z 27 zemí celého světa – od Austrálie, přes Indii, Rusko, Senegal, Alžírsko, Angolu, Izrael, USA, Argentinu až po Španělsko nebo Irsko.

Mezi největší taháky patří americká skupina Imagine Dragons, která vyprodává stadiony po celém světě, rocková legenda Midnight Oil, držitelka devíti Grammy Norah Jones, legenda funku a acid jazzu Jamiroquai, berlínské trio Moderat...to je pouze několik jmen ze široké palety letošních Colours.

Nabitý program ve středu 19. července zahájí na hlavním pódiu britská zpěvačka Birdy. Unikátním tuzemským projektem bude vystoupení zpěváka Michala Hrůzy s ostravskou Janáčkovou filharmonií. Z dalších domácích či slovenských kapel nebudou chybět Aneta Langerová, Billy Barman, Cermaque, David Koller, Jarret, Kapitán Demo, Katarína Máliková, Katarzia, Klara & The Pop, Melody Boys, Midi Lidi, Priessnitz, Tata Bojs, Zrní a další.

Koncerty doplňuje neobyčejně bohatý doprovodný program, v rámci divadelních představení vystoupí řada předních českých souborů - například Cirk La Putyka, Divadlo Husa na provázku, divadlo VOSTO5 nebo Činoherní studio Ústí nad Labem. Nebudou chybět ani projekce filmů, workshopy nebo diskuse se zajímavými světovými i domácími osobnostmi v rámci mezinárodního fóra Meltingpot. Uměleckou tvorbu z oblasti designu, módy a výtvarného umění představí zvláštní Design zóna. V areálu festivalu proběhne řada výstav a výtvarných aktivit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…