Ostrava: Dětem z Jihu vyrostla nová hřiště

05.08.2017 19:11

Již od přelomu června a července si mohou děti užívat novotou zářící hřiště hned na dvou místech městského obvodu Ostrava-Jih. Dětská hřiště, která byla vybudována v prostoru mezi obytnými domy na ulici Horymírova v Ostravě–Zábřehu a na ulici Srbská v Ostravě-Výškovicích, jsou určena pro volnočasové aktivity dětí od 3-8 let i pro starší děti ve věku 9-14 let.

Ostrava: Dětem z Jihu vyrostla nová hřiště
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Ostravu

Obě dětská hřiště mají pryžovou dopadovou plochu. Základní vybavení je na obou místech obdobné, ale velice pestré. Děti zde mají k dispozici řadu herních prvků z plastu i kovu. Pro houpání jsou vystavěny houpačky či houpadla hnízdo. Svou mrštnost si mohou děti prověřit na lanových pyramidách i lanových trampolínách a herních sestavách. Hřišti ve Výškovicích dominuje také lezecká kostka. Pro nejmenší jsou zde pískoviště a kolotoče.

„Tímto však zvyšování možností na využití volného času pro děti nekončí,“ uvedl František Dehner, místostarosta městského obvodu Ostrava-Jih pro oblast investiční výstavby. „I do budoucna plánujeme další takováto místa, vše je však závislé na zájmu obyvatel o jejich využití,“ dodal František Dehner

Na obou místech nechybí ani odpočinková plocha s novými lavičkami i odpadkovými koši a stojany na kola. Stavební práce probíhaly od dubna letošního roku do konce června a celkové náklady na obě hřiště dosáhly přibližně 11,3 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…