Ostrava: Na územní investice mohou být miliardy

23.07.2016 19:04

Ve dnech 14. a 15. července proběhlo v Ostravě setkání zástupců devíti českých měst, které připravují strategie integrované teritoriální investice (ITI). Na jednání byl řešen aktuální stav přípravy ITI jako nového nástroje, prostřednictvím kterého budou největší česká města efektivněji čerpat finance z evropských fondů.

Ostrava: Na územní investice mohou být miliardy
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Na základě schválené integrované strategie rozvoje území bude moci sedm vymezených metropolitních oblastí využít vlastní investiční nástroj ITI pro financování více navzájem propojených aktivit.

Prostřednictvím ITI ostravské aglomerace může být rozděleno až 6 miliard korun, které budou směřovat například na podporu nákupu nízko emisních vozidel, vybavení odborných učeben základních a středních škol, ale i na podporu aplikačního výzkumu vysokých škol či energetického využití odpadu. I když je nositelem ITI město Ostrava, podpora jednotlivým projektům bude mířit do celé ostravské aglomerace.

Strategie ITI není ještě schválena, první výzvy k předkládání projektů jsou očekávány na podzim 2016. Více informací na www.itiostravsko.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…