Ostrava: Noví strážníci složili slavnostní slib

03.12.2012 21:33

Před primátorem města Ostravy Petrem Kajnarem složilo v pondělí 3. prosince v Radnici města Ostravy za přítomnosti ředitele městské policie Zdeňka Harazima dvanáct nových strážníků Městské policie Ostrava slavnostní slib. Mezi nováčky, kteří už mají za sebou přípravný kurz a nyní je čeká praxe, je deset mužů a dvě ženy.

Ostrava: Noví strážníci složili slavnostní slib
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

V průběhu přípravného kurzu si čekatelé osvojili řadu znalostí z právních norem, potřebných pro výkon povolání strážníka, seznámili se s nařízeními a vyhláškami města. Součástí byl výcvik sebeobrany, taktická a střelecká příprava, základy kriminalistiky, poskytování první pomoci a základy psychologie.
 
Primátor Petr Kajnar nováčky přivítal v řadách městské policie a a zdůraznil, že bez strážníků by kriminalita byla mnohem vyšší. Mimo jiné řekl, že pokládá bezpečnost za jednu z nejdůležitějších hodnot. Na veřejný pořádek ve městě dohlíží přes šest set strážníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…