Ostrava: Přibude zastávek "na znamení"

26.08.2016 10:48

S poprázdninovou změnou jízdních řádů souvisí i změny v režimu zastavování vozidel integrovaného dopravního systému ODIS v Ostravě a okolí. S ohledem na snahu o zvyšování komfortu cestujících, snižování provozních nákladů a zvyšování plynulosti dopravy je rozšířen počet zastávek „na znamení".

Ostrava: Přibude zastávek "na znamení"
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Po roční zkušenosti se zavedením této novinky na 15 zastávkách přibylo v oblasti Ostrava XXL dalších 109 zastávek. Princip fungování zastávek „na znamení" se nemění, tedy vozidlo zastaví na zastávce, pokud se v jejím prostoru viditelně nachází alespoň jedna osoba nebo na zastávce stojí jiné vozidlo. V případě vystupování z vozidla musí cestující včas před zastávkou „na znamení" signalizovat řidiči vozidla přání zastavit stisknutím tlačítka Znamení k řidiči, jedním dlouhým stisknutím tlačítka Stop nebo stisknutím Předvolby otevírání dveří. Seznam zastávek „na znamení" lze najít na www.dpo.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.