Ostrava: Prohlédněte si vzhled jatek podle architektů

30.05.2017 7:32

Jak si architekti představovali budoucí vzhled ostravských jatek? Přijďte si do budovy bývalého hobby marketu Bauhaus prohlédnout soutěžní návrhy architektonických studií a porovnejte je s vítězným návrhem. Výstavu zahájí v úterý 30. května v 18 hodin primátor Tomáš Macura. Vernisáž je přístupná veřejnosti. Zúčastní se jí také autoři vítězného návrhu a autoři dalších návrhů, kteří budou s veřejností diskutovat o svých představách.

Ostrava: Prohlédněte si vzhled jatek podle architektů
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Výstavu hodnocených architektonických návrhů na konverzi bývalých městských jatek na kulturní centrum pořádá Magistrát města Ostravy ve spolupráci s galerií Plato.

„Prezentace posuzovaných návrhů formou otevřené výstavy je součástí podmínek architektonické soutěže. Jsem rád, že si nejenom odborníci na architekturu, ale všichni, kteří se zajímají o rozvoj města, budou moci prohlédnout různá řešení, která byla předmětem hodnocení soutěžní poroty, a konfrontovat je se svou vlastní představou. Ve vyhlašování architektonických soutěží na významné městské stavby hodláme pokračovat,“ řekl ostravský primátor Tomáš Macura.  

„Oceněné návrhy přinesly tři různé pohledy na funkční řešení potřeb sídla galerie současného umění v historickém objektu někdejších jatek. Vybraný návrh jednoznačně obstál díky tomu, že respektuje vnitřní členění jatek, velmi citlivě pracuje s novotvarem auditoria, a mimořádně inteligentně si poradil se všemi drobnějšími funkcemi vyžadovanými provozem galerie,“ konstatoval ředitel galerie Plato a předseda soutěžní komise Marek Pokorný.

Ke zhlédnutí budou návrhy těchto architektonických kanceláří:
Petr Hájek Architekti, Praha – vítězný návrh
Ing. Arch. Robert Konieczny s KWK PROMES, Katovice
Arch. Irakli Eristavi ze společnosti zerozero s.r.o., Prešov
Ing. Arch. Lukáš Kordík z GUTGUT, Bratislava
architektonická kancelář PLURAL, Bratislava
Ing. Arch. Josef Kiszka z ARKISS, Havířov
RADAARCHITEKTI, Brno
McCullough Mulvin Architects, Dublin

Vernisáž se koná v úterý 30. května v 18 hodin v budově Bauhausu v Janáčkově ulici v těsném sousedství městských jatek. Zahájení výstavy se zúčastní také autoři soutěžních návrhů, kteří své projekty představí a budou o nich diskutovat s veřejností.

Výstava potrvá do středy 14. června a bude otevřena denně od 14 do 18 hodin včetně sobot a nedělí. Pro školy bude po domluvě výstava přístupná v pracovních dnech dopoledne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…