Ostrava: Svinov se dočká nové sokolovny

08.12.2017 17:37

Ve Svinově vyroste nová víceúčelová hala, která bude sloužit pro širokou škálu sportovních, ale také kulturních či společenských aktivit. Využívat ji bude zejména TJ Sokol Svinov a úřad městského obvodu. „Hala by měla nahradit bývalou svinovskou sokolovnu, která lehla popelem v prosinci 1998 a o jejíž obnovu vedení Svinova dlouhodobě usiluje,“ uvedl primátor Tomáš Macura.

Ostrava: Svinov se dočká nové sokolovny
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Nová sportovní hala je řešena jako opláštěná ocelová konstrukce o půdorysných rozměrech 22 x 36 metrů s pultovou střechou a přiléhajícím zděným zázemím ve tvaru písmene L. Celá stavba je bezbariérová. Bude v ní možné pořádat sportovní akce a soutěžní klání ve všech odvětvích sportu, v případě potřeby bude možné také její komerční využití. Sociální zázemí objektu je dimenzováno pro 30 osob, při nárazových společenských akcích bude její maximální kapacita 150 osob.

„Projektová dokumentace pro tuto stavbu byla zpracována již dříve, nyní se město rozhodlo vypsat výběrové řízení na jejího zhotovitele,“ upřesnil primátor Macura. Výstavba haly by měla začít na jaře příštího roku a ukončena by měla být na jaře 2019. „Náklady na stavbu by podle projektových cen neměly přesáhnout 41 milionů korun, ale předpokládám, že díky soutěži se je podaří snížit,“ dodal Tomáš Macura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…