Ostrava: V podpoře vzdělání jde město příkladem

10.10.2017 16:06

Ostravská univerzita (OU) vychovala dalších 36 nositelů akademického titulu doktor. Diplomy za úspěšné absolvování doktorského studia jim předal 9. října v důstojných kulisách Divadla Antonína Dvořáka rektor OU Jan Lata. Slavnostní promoce se zúčastnili náměstci primátora Michal Mariánek a Zbyněk Pražák. Ve druhé části slavnostního zasedání Vědecké rady OU převzali jmenovací dekrety noví docenti a hostující profesoři.

Ostrava: V podpoře vzdělání jde město příkladem
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

„Vzdělání není jen příprava na profesní život, vzdělání je hodnota sama o sobě,“ prohlásil v úvodním projevu rektor Lata. „Žijeme ve společnosti, ve které se klíčovým faktorem produkce stává vědění. Úspěšná společnost je vzdělaná společnost. Vzdělání člověka obohacuje, umožňuje mu poznávat a porozumět, zlepšuje kvalitu života i kvalitu celé společnosti,“ uvedl.

V kontextu současných snah o posílení rozpočtů na vědu a vzdělávání zdůraznil přístup regionálních politiků, zejména pak vedení města Ostravy. „Jsem velice rád, že naši politici, ať na Magistrátu města Ostravy či úřadu Moravskoslezského kraje, si důležitost vysokého školství uvědomují a že nám pomáhají. Příkladem může být poskytnutí cenných pozemků pro další výstavbu naší univerzity Magistrátem města Ostravy,“ vyzvedl Jan Lata.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.