Ostrava: Za peníze z fondu vyrazí do hor více dětí

28.12.2016 19:30

Velké firmy z regionu přispívají do Fondu pro děti ohrožené znečištěním ovzduší. Nejvíce však tradičně na tento účel věnuje Město Ostrava, které schválilo pro příští rok na ozdravné pobyty v přírodě pro žáky ostravských škol 15 milionů korun.

Ostrava: Za peníze z fondu vyrazí do hor více dětí
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Do fondu přibudou rovněž dary od velkých společností, které působí na území města. Společnost BorsodChem MCHZ poskytne dar ve výši 83 tisíc korun, Skupina ČEZ přidá dalších 70 tisíc korun a zatím posledním přírůstkem bude 200 tisíc od společnosti Veolia Energie ČR. Celkově na realizaci ozdravných pobytů v období od 1. listopadu 2016 do 30. dubna 2017 bylo rozděleno 18 330 tisíc korun pro 40 škol.

„První desítky dětí vyrazily za příspěvky z fondu do hor a my už dáváme dohromady finance na další ročník výzvy. Doufám, že se nám podaří shromáždit ještě více peněz než v letošním roce a zvýší se také počet dětí, kterých letos do přírody vyrazí 3306. Příspěvek z rozpočtu města jsme zdvojnásobili už před dvěma lety, teď jsem se s žádostí o příspěvky obrátila na firmy z regionu a věřím, že přispějí i další. Společnostem patří za příspěvky poděkování,“ řekla náměstkyně primátora Kateřina Šebestová. „Milionový dar společnosti ArcelorMitall, který jsme obdrželi ještě před podzimním rozdělováním příspěvků, pošle do hor již v letošní sezóně 166 dětí,“ dodala K. Šebestová.

Z fondu mohou být hrazeny náklady na ozdravné pobyty v délce minimálně 14 dnů v oblasti, která není zasažena smogovou situací, organizované školou, jako příjemcem finančních prostředků, pro své žáky. Z prostředků lze hradit ubytování, stravování, dopravu, doprovodný program ozdravného charakteru, pojištění a poplatky. Celková výše prostředků, kterou mohou školy použít, se oproti minulému období zvýšila o 1 500 Kč, tj. na 6 000 Kč na jednoho žáka. Důvodem navýšení prostředků je snaha o zlepšení podmínek pro zajištění kvalitnějšího stravování a ubytování a snížení doplatků rodičů na ozdravný pobyt.

Ostrava zřídila Fond pro děti ohrožené znečištěním ovzduší za účelem snížení dopadů zhoršené kvality ovzduší na zdraví dětí v květnu 2010.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…