Ostrava: Zdravotníci dostanou přidáno

24.06.2017 19:31

Zastupitelé Ostravy odsouhlasili na svém středečním jednání peníze na zvýšené platy zaměstnanců Městské nemocnice Ostrava, která je příspěvkovou organizací města.

Ostrava: Zdravotníci dostanou přidáno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radniční věž v Ostravě

Nárůst platů totiž nepokryje úhradová vyhláška. Náměstek primátora Michal Mariánek potvrdil, že další finance půjdou na modernizaci tohoto zdravotnického zařízení. V součtu se jedná o 190 milionů korun, které město použije z přebytku svého hospodaření.  

Zaměstnanci Městské nemocnice Ostrava dostanou přidáno. „Během posledních dvou let vláda přijala legislativní změny, které nám navýšily mzdové tarify v prvním kroku o pět procent a letos o deset procent, přičemž u směnných sester dojde k dalšímu navýšení o dva tisíce korun. Jedná se celkem o 137,5 milionu navíc na platy. Tak velký objem finančních prostředků úhradová vyhláška nepokryje,“ vysvětlil náměstek primátora Michal Mariánek. Zastupitelé proto rozhodli, že nemocnici na mzdy schválí 130 milionů korun.

Dále zastupitelé rozhodli a navýšení fondu, do kterého město vkládá finance na rekonstrukci a modernizaci nemocnice. „Nyní jsem na částce 570 milionů korun, která nás opravňuje směle plánovat a hledět vpřed," uvedl Michal Mariánek. Město letos z fondu uvolní 60 milionů korun na úpravu prostor pro metabolickou jednotku intenzivní péče a na modernizaci pokojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…