Ostrava: Ztrátu Mobilního hospice sv. Kryštofa vykryla nadace

10.08.2016 16:16

Dlouhodobě ztrátový provoz Mobilního hospice sv. Kryštofa v Ostravě, o jehož služby je mezi rodinami umírajících stále větší zájem, udržuje Charita Ostrava především díky sponzorům a partnerům. Velkou pomocí je aktuální stotisícový příspěvek, který získala Charita na provoz hospice od Nadace ČEZ.

Ostrava: Ztrátu Mobilního hospice sv. Kryštofa vykryla nadace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto

Smyslem Mobilního hospice sv. Kryštofa a návazných služeb je zajišťovat co nejlepší kvalitu života umírajících a podporu jejich rodin. Díky nepřetržité a vysoce specializované zdravotní péčí pomáhá lidem prožívat důstojně závěr života ve vlastním, domácím prostředí v kruhu své rodiny a blízkých. Hospic využívají především rodiny z Ostravy a okolí, každý rok pomůže zhruba stovce klientů.

„Péči poskytujeme nepřetržitě 24 hodin denně a bezplatně. Náklady jsou hrazeny ze zdravotního pojištění, ale vzhledem k nákladnosti péče se neobejdeme bez dotací, veřejných sbírek a nadačních příspěvků. Spolupráce s Nadací ČEZ je pro nás neocenitelná, protože podporuje naše hospicové služby pravidelně již několik let,“ řekl ředitel Charity Ostrava Martin Pražák.

„My jsme velmi rádi, že v regionu existují tak kvalitní organizace, jako je Charita Ostrava. Víme, že mají seriózně zmapovaný terén a dělají to, co je nejpotřebnější. A dělají to dobře. Máme jistotu, že ani koruna z darovaných peněz nepřijde nazmar,“ dodal mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol

Klienti a jejich rodiny mohou využít bezplatné poradenství

Tým Mobilního hospice sv. Kryštofa tvoří speciálně vyškolené zdravotní sestry a lékaři, které doplňuje také sociální pracovník, psycholog a duchovní, aby mohly být uspokojeny všechny oblasti potřeb klientů, případně jejich blízkých či pečovatelů. Klienti služby a jejich rodiny mohou využít bezplatné poradenství v Charitní hospicové poradně nebo si zapůjčit potřebné vybavení v Půjčovně kompenzačních pomůcek.

Nadace ČEZ pomáhá Charitě Ostrava dlouhodobě a zaměřuje se především na podporu hospicové péče. Dříve již nadace přispěla na nákup zdravotnického materiálu nebo vybudování chodníků pro zlepšení možností využívání zahrady Hospice sv. Lukáše imobilními klienty. V letošním roce přispěla 35 tisíc korun na prolézačkový domek s houpačkou a zútulnění hřiště azylového domu sv. Zdislavy, který poskytuje dočasný azyl matkám s dětmi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…