Ostrava uvítá nejlepší atlety světa

07.09.2017 19:02

Atletický kontinentální pohár zavítá do Ostravy za rok, 8. a 9. září 2018.

Ostrava uvítá nejlepší atlety světa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Ostravu

Do Ostravy přijede na dvoudenní klání šest stovek sportovců, trenérů a funkcionářů. Již se také rozběhl prodej vstupenek, přičemž pětina stadionu je již vyprodána. Fanoušky láká i příznivá cena vstupenek na špičkovou atletickou akci. O stavu příprav informoval primátor Tomáš Macura.

Kontinentální pohár patří do trojice největších světových atletických akcí společně s olympiádou a mistrovstvím světa. Koná se jednou za čtyři roky. Ostrava je pořadatelem Kontinentálního poháru ve dnech 8. a 9. září příštího roku. „Do Ostravy přijede 600 osob, které se budou Kontinentálního poháru aktivně účastnit – sportovci a jejich doprovod včetně funkcionářů,“ řekl primátor Tomáš Macura. Atletické klání v Ostravě budou vysílat největší sportovní kanály na celém světě a sledovanost se pohybuje v řádech stovek milionů.

O prvenství v kontinentálním poháru usilují týmy jednotlivých světadílů - Evropy, Ameriky, Asie a Austrálie-Oceánie. V každé ze 40 disciplín nastoupí vždy dva nejlepší závodníci z každého kontinentu.

Zájemci si již měsíc mohou na Kontinentální pohár zakoupit vstupenky. V předprodeji se za tu dobu prodalo již 6500 vstupenek, což je přibližně pětina dvoudenní kapacity stadionu. Vstupenky mají vzhledem k významu akce příznivou cenu a pohybují se v relacích od 150 do 500 korun.

„Město Ostrava podpořilo Kontinentální pohár dvaceti miliony korun, stejnou částku věnuje i Moravskoslezský kraj. Musíme investovat přibližně deset milionů korun do nutných úprav a údržby stadionu včetně tréninkových ploch za stadionem. Provedené úpravy budou sloužit sportovcům i v dalších letech během akcí, které se na Městském stadionu budou konat,“ konstatoval primátor Tomáš Macura.

  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…