Ostravice: Již tuto sobotu super zábava, která prospěje dobré věci

26.09.2017 12:13

Dobročinný geocaching se uskuteční již tuto sobotu 30. září v areálu bývalé pily v obci Ostravice. Cílem netradiční akce v malebném prostředí Beskyd a vrcholku Lysé hory je podpořit prospěšnou věc a ještě se u toho dobře pobavit. Tři nejúspěšnější hledači ukrytých schránek obdrží šek na 10 000, 5000 nebo 3000 korun. Ty pak věnují libovolné neziskové organizaci dle vlastního výběru. Zábavný výlet do přírody je určen dětem i dospělým, ale i milovníkům turistiky a hledání pokladů. Dobročinného geocachingu se mohou zúčastnit i samotní zaměstnanci neziskových organizací.

Ostravice: Již tuto sobotu super zábava, která prospěje dobré věci
Foto: obec-ostravice.cz
Popisek: Ostravice

Akce nejen pro profi geokešery, ale i rodiny s dětmi

Netradiční dobročinná a zároveň geocacherská akce se uskuteční již tuto sobotu v době od 9:00 do 17:00 hodin v areálu bývalé arcibiskupské pily v obci Ostravice. Úkolem hráčů bude najít v areálu NAPILE Ostravice a jeho blízkém okolí celkem 25 ukrytých schránek tzv. kešek. Každá z nich bude ohodnocena určitým počtem bodů dle náročnosti. K jejich hledání dostanou hráči mapu rozmístěných kešek a budou znát jejich GPS souřadnice. Cílem je v co nejkratším čase najít co nejvíce ukrytých schránek. K účasti ve hře je potřeba jen chytrý telefon nebo jakákoli GPS navigace, dobrá nálada a soutěživý duch. Dobrá zábava je zajištěna!

Peníze pro neziskovky

Pro tři nejúspěšnější hledače kešek jsou připraveny šeky s odměnou ve výši 10 000 Kč za první místo, 5 000 Kč za druhé místo a 3 000 Kč za třetí místo! Šeky vítězové věnují některé ze zúčastněných neziskových organizací. Soutěžit o výhru ale mohou i samotní zaměstnanci neziskových organizací. Hra není nijak náročná a zvládne ji každý běžný turista včetně dětí. Pro ty je připraven dětský okruh. Všichni malí účastníci se mohou těšit na drobný dáreček. Součástí akce bude prezentace zúčastněných neziskových organizací. Finanční dar poskytuje společnost RIDERA REALITY.

Bez předchozí registrace a zcela zdarma

Registrace bude probíhat až v den konání Dobročinného geocachingu přímo na místě, a to od 7:30 hodin a bude zcela zdarma! Samotná hra odstartuje v 9:00 hodin a potrvá zhruba do 17:00 hodin. Po 18:00 hodině budou vyhlášeny výsledky. Všichni účastníci se mohou večer těšit na GEOvečírek s dýdžejem, který vystupoval i na multižánrovém festivalu Colours od Ostrava!

Snadná dostupnost areálu

Areál NAPILE Ostravice je uzpůsoben pro pohyb osob s pohybovým znevýhodněním, je velmi dobře dostupný osobním automobilem, ale i vlakem. Areál bývalé pily se nachází přímo u konečné vlakové zastávky v obci Ostravice (od Ostravy jezdí vlaky každou hodinu). Parkování pro osobní automobily je zajištěno přímo v areálu bývalé pily a je zcela zdarma!

Podrobnější informace k akci naleznete na facebookovém profilu areálu NAPILE Ostravice (ZDE).

Program:
7:30 Registrace všech účastníků hry
9:00 Odstartování hry
17:00 Předpokládaný konec hry
18:00 Vyhlášení výsledků + GEOvečírek pod taktovkou DJ z Colours of Ostrava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…