Ostravským ulicím kraluje Folklor bez hranic

19.08.2011 12:43

Folklorním souborům z Estonska, Francie, Polska, Ruska, Slovenska a České republiky patří v těchto dnech Ostrava a její obvody.

Ostravským ulicím kraluje Folklor bez hranic
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Pestrý program XIV. ročníku festivalu Folklor bez hranic už má za sebou pódiová vystoupení v Moravské Ostravě, v Ostravě-Jihu, Mariánských Horách a Hulvákách. Dnes se zastaví v Porubě a v poslední den festivalu v pátek 19. 8. se vrátí do centra a na Slezskoostravský hrad. Akce probíhá za finanční podpory města Ostravy.

Festivalu se letos účastní soubory Halka Lubliniec (Polsko), La Maiade Malemortine z Malemort sur Correze (Francie), Univerzita Tartu (Estonsko), Rodnyje Napěvy Volgograd a Jarmanka Turočak (Rusko), Karpaty (Slovensko) a domácí Žerotín Strážnice, Ischias a Úsměv Opava, Ostravička Frýdek-Místek, Úsměv Opava, Cikne Čhave Nový Jičín a ostravské soubory Hlubina, Hlubinka, Holúbek a Ševčík.

V rámci programu se soubory už tradičně vydaly nebo ještě vydají za seniory a handicapovanými do DpS Sluníčko, Korýtko a Slunečnice, do Centra pro osoby se zdravotním postižením Čtyřlístek. Ve čtvrtek 18. 8. bude patřit folkloru centrum Poruby. Od 16 hodin se vydá průvod Hlavní třídou, od 16.30 začne program na pódiu u rondelu. V 19 hodin se koná vystoupení v lázních Klimkovice.

V pátek 19. 8. Folklor bez hranic vyvrcholí od 16 hodin festivalovým průvodem centrem Ostravy na Slezskoostravský hrad. Tam můžete přijít na koncert dětských souborů a na závěrečný koncert. Vstup je volný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

13:05 Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

V průběhu včerejšího večera pořádalo město Hradec Králové v Parku 360 slavnostní předávání významnýc…