Otevřela se cesta k dokončení Jedličkova ústavu, hlavní město schválilo projektanta dostavby

25.11.2015 10:00

Pražští radní na úterním zasedání schválili výběr nejvhodnější nabídky na projektové práce v rámci veřejné zakázky na dostavbu Jedličkova ústavu a škol (JÚŠ). Fakticky se tak otevřela cesta k dlouho očekávanému dokončení ústavu, po kterém dlouhodobě volá nejen samotné zařízení, ale rovněž i široká veřejnost. Po jednání rady to uvedl náměstek primátorky Petr Dolínek.

Otevřela se cesta k dokončení Jedličkova ústavu, hlavní město schválilo projektanta dostavby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Předmětem veřejné zakázky jsou projekční práce na stavbu hospodářského pavilonu a hudební školy v areálu Jedličkova ústavu, přičemž tento objekt by se měl nacházet v proluce mezi činžovními domy a hřištěm TJ Vyšehrad a měl by být bezbariérově propojen se stávajícími objekty ústavu.

„Multifunkční stavba by měla výškově i objemově navazovat na okolní zástavbu a obsahovat nejen edukativní prostory, ale rovněž sál určený na hudební představení, odhlučněné místnosti vhodné k pořizování akustických nahrávek a rovněž administrativní zázemí. Předpokládaná hodnota realizace dostavby činí přibližně osmdesát milionů korun,“ řekl náměstek primátorky Petr Dolínek.

Samotná stavba, která díky hudebnímu sálu pro až sto padesát návštěvníků umožní otevřít Jedličkův ústav široké veřejnosti, by podle zastupitelky a bývalé radní pro oblast školství a sociální politiky Ireny Ropkové mohla začít nejdříve v roce 2017.

„Jedná se o velmi nákladnou investici, která je však nezbytně potřebná k dokončení celého areálu a zajištění dostatečného zázemí pro celý ústav. Jsem přesvědčena, že město potřebné prostředky na realizaci této dostavby v rozpočtu v rozhodném okamžiku najde a že se za pár let budeme moci vypravit do krásného nového sálu na představení kapely The Tap-Tap, která je s Jedličkovým ústavem neodmyslitelně spjata,“ uvedla Ropková.

Komerční zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.