Otrokovice: Druháčci byli pasováni na čtenáře

07.10.2015 12:16

Kartičku do Městské knihovny Otrokovice dnes převzali žáčci druhých tříd otrokovických základních škol. Mečem pana krále bylo pasováno na čtenáře 92 dětí ze ZŠ T.G.M. a ZŠ Trávníky. V pátek 9. října budou pasováni na čtenáře žáci ze ZŠ Mánesova v pobočce otrokovické knihovny na Baťově. Tento slavnostní akt pořádá otrokovická radnice v rámci Týdne knihoven již pátým rokem.

Otrokovice: Druháčci byli pasováni na čtenáře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Budek, starosta města Otrokovice

„Je mi milou povinností přivítat žáky u nás na radnici a pasovat je na čtenáře. Doufám, že děti získají ke knihám kladný vztah a městskou knihovnu budou navštěvovat pravidelně,“ uvedl starosta Otrokovic Jaroslav Budek, který tento den předstupuje pravidelně před děti v roli krále.

Kromě kartičky do knihovny, dostali žáci malou pozornost v podobě sladkosti a knížky Krtčí metro od Miloše Kratochvíla. „Kartička do Městské knihovny Otrokovice opravňuje čtenáře k půjčování knih a navíc děti dostávají jako dárek od města roční půjčování knížek zdarma,“ vysvětlila vedoucí knihovny Veronika Zbíralová.

V následujících týdnech navštíví druháčci otrokovickou radnici ještě jednou. Pracovnice knihovny mají připraveno povídání o knihách, jak se k nim správně chovat, jak si je půjčovat. Děti se seznámí s knihovnou a budou si moci půjčit svoji první knihu.

Městská knihovna Otrokovice pořádá akce pro děti i mimo Týden knihoven. V pátek 13. listopadu se pro žáky druhého stupně základních škol připravuje přednáška spisovatelky Ivony Březinové s názvem Holky (i kluci) na vodítku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…