Otrokovice: Rekonstrukce Městské sportovní haly je o krok blíž

23.01.2016 6:28

Na středečním zasedání Zastupitelstva města Otrokovice byl schválen záměr podat žádost o dotaci na revitalizaci a dostavbu Městské sportovní haly. Radnice vyčlenila pro potřeby podání žádosti ze svého rozpočtu pro první etapu rekonstrukce částku ve výši 30 milionů korun a očekává, že dalších 20 milionů korun vyčerpá z programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Otrokovičtí sportovci i diváci by se tak po letech dočkali kvalitního sportovního zázemí. Realizace tohoto projektu bude probíhat v letech 2016 a 2017.

Otrokovice: Rekonstrukce Městské sportovní haly je o krok blíž
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

O finanční podporu bude město žádat z programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ještě koncem ledna 2016.

Investiční záměr Revitalizace a dostavby haly je rozdělena na dvě etapy. První etapa, která by se měla zahájit ještě v letošním roce, počítá s rekonstrukcí stávající haly, a v ní je zahrnuto například zateplení budovy, výměna vytápění, nové osvětlení a nový povrch podlahy. Dalším krokem je realizace přístavby objektu se šatnami, zázemí pro diváky, správce a technologická zařízení, včetně nové kuželny.

V závěru roku 2017 bude možné pokračovat v přípravě další etapy. Druhá plánovaná etapa zahrnuje přístavbu atletické haly, kde se počítá s novou sprinterskou šedesátimetrovou dráhou a sektory pro další atletické disciplíny. Poslední součástí revitalizace jsou venkovní úpravy, které zahrnují například také práce na novém parkovišti. „Tato etapa si vyžádá dalších 40 milionů korun, přičemž budeme hledat další finanční zdroje, aby byla Městská sportovní hala kompletně dokončena podle plánu,“ uvedl otrokovický starosta Jaroslav Budek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…