Otrokovice: Soutěž Naše město v květech a zeleni zná své vítěze

24.09.2017 21:20

Že občané Otrokovic dbají o své prostředí, ve kterém žijí, dokazuje již 15. ročník soutěže Naše město v květech a zeleni, kterou pořádá každoročně odbor rozvoje města. V průběhu měsíce září převezmou výherci soutěže svá ocenění za letní květinové výzdoby oken, lodžií a předzahrádek u svých bytů, domů či podnikatelských objektů.

Otrokovice: Soutěž Naše město v květech a zeleni zná své vítěze
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Soutěž probíhala od začátku června do konce prázdnin. Zúčastnit se mohl každý, kdo žije nebo podniká v Otrokovicích. O umístění se soutěžící mohli ucházet ve třech kategoriích, kterými byly:

  • Květinová výzdoba oken, balkonů a předzahrádek bytových domů
  • Květinová výzdoba a údržba zeleně u rodinných domů
  • Výsadba a údržba zeleně u podnikatelských subjektů

„Během června, července a srpna zástupci hodnotící komise sledovali vývoj zeleně na objektech zařazených do soutěže. I když byl letošní ročník ovlivněn suchem a extrémními teplotami, které zejména květinovým výsadbám moc nesvědčily, přesto bylo z čeho vybírat. Konečné hodnocení pak vyplynulo z celkového dojmu,“ uvedla pracovnice odboru rozvoje města Marie Zahradníčková, která se podílí na organizaci soutěže.
Tři místa ocenila komise v kategoriích bytových a rodinných domů. Jednu cenu udělila hodnotící komise podnikatelskému subjektu.

Kategorie A - Květinová výzdoba oken, balkonů a předzahrádek bytových domů

  • 1. místo – Jana Dulíková
  • 2. místo – Eva Černá
  • 3. místo – Viera Kolářová

Kategorie B - Květinová výzdoba a údržba zeleně u rodinných domů, ve které byly hodnoceny nejen okna a balkony, ale i celková úprava předzahrádek

  • 1. místo – manželé Vyoralovi
  • 2. místo – Andrea Bršlicová
  • 3. místo – Irena Desenská

Kategorie C - Výsadba a údržba zeleně u podnikatelských objektů a institucí, byla komisí vybrána a nejlépe ohodnocena zahrada azylového domu Samaritán v ulici Moravní.

Poděkování za všechny ceny patří našim partnerům, kterými jsou Arboretum Břetislav Jalůvka, Technické služby Otrokovice a Otrokovická Beseda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.