Otrokovice: Sto padesát nepotřebných jízdních kol putuje do Gambie

29.01.2021 11:44

V září minulého roku se tradičně v rámci Evropského týdne mobility uskutečnila sbírka Kola pro Afriku. Vybralo se přibližně 150 nepotřebných jízdních kol, která jsou nyní na cestě k potřebným.

Otrokovice: Sto padesát nepotřebných jízdních kol putuje do Gambie
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

„Mezi odevzdanými koly byla kola jak dětská, tak dospělácká. Některá byla v bezvadném stavu, jiná i v horším. Ať už je jízdní kolo v jakémkoliv stavu, přinese užitek. Nepojízdná kola se využívají na náhradní díly," uvedla Renáta Krystyníková z odboru dopravně-správního, který se každým rokem podílí na přípravách Evropského týdne mobility.

Ačkoliv byla sbírka opět úspěšná, konání dalšího ročníku zatím není stále jisté. Rozhodující bude vyjádření zakladatele společnosti Kola pro Afriku Romana Posoldy.„Pro letošní rok zvažujeme, zda sbírku v rámci Evropského týdne mobility opět uskutečnit. S panem Posoldou budeme jednat o tom, v jaké míře přetrvávají potřeby dalších dodávek kol a náhradních dílů do Gambie, o plynulosti dopravy na africký kontinent apod.,“ sdělila dále Renáta Krystyníková.

Posláním organizace Kola pro Afriku je podpořit gambijské děti na jejich cestě za vzděláním. Společnost se zabývá také výběrem partnerských škol, které kola rozdělují dětem, zakládá školní opravny kol, školí tamní mechaniky, vytváří nová pracovní místa v jejich regionu a do projektu zapojují i místní obyvatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…