Otrokovice dlouhodobě podporují sociální oblast. První potravinová banka ve Zlínském kraji byla otevřena zde

22.01.2016 17:15

Cukr, mouka, těstoviny, konzervy, nápoje a mnoho dalšího je od dnešního dne umístěno ve skladovacích prostorách Potravinové banky ve Zlínském kraji. Ve 14 hodin došlo ke slavnostnímu přestřižení pásky ve sklepních místnostech v budově Městského úřadu Otrokovice, kde dnešním začíná provoz skladu potravinové banky.

Otrokovice dlouhodobě podporují sociální oblast. První potravinová banka ve Zlínském kraji byla otevřena zde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Budek, starosta města Otrokovice

„Před deseti lety jsme otevírali první sklad České Federace potravinových bank v Praze. Jsem rád, že přibyla další banka v Evropě, kterých je dneska přes 250, a  které fungují ve 22 evropských státech,“ řekl ředitel České Federace potravinových bank Fabrice Martin-Plichta.

Posláním potravinové banky ve Zlínském kraji je boj proti hladu a proti plýtvání potravinami. Cílem Potravinové banky je získávat zdarma potraviny, zajišťovat jejich skladování a bezplatně je distribuovat organizacím, které pomáhají rodinám i jednotlivcům v potravinové nouzi. Pokud by chtěli občané přispět, mohou pracovníka potravinové banky kontaktovat na telefonním čísle 704 412 301, kde bude dohodnuto převzetí potravin.

„Máme velkou radost, že se podařilo najít vhodné prostory. Za město Otrokovice jsem rád, že jsme mohli pomoci, a že kontinuálně pokračujeme se snahami  rozvíjení sociální činnosti v našem městě. Poděkování z mé strany patří všem, kteří se o to zasloužili,“ vyjádřil starosta Otrokovic Jaroslav Budek, který se slavnostního otevření skladovacích prostor Potravinové banky ve Zlínském kraji zúčastnil.

Více informací o potravinové bance získáte na: WWW.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…